Дечије радионице у вртићу – ,,Приче о супериграчкама” – 6.6.2019.

Дечије радионице у вртићу – ,,Приче о супериграчкама” – 6.6.2019.

Сандра Гујаничић и Зорица Ђокић, студенткиње прве године студијског програма Струковни васпитач деце у јаслицама, су заједно са наставницима Соњом Алмажан и Иваном Прлић осмислиле и одржале две радионице за децу у вртићу ,,Бубамара” предшколске установе ,,Пчелица” у Сремској Митровици.

Деци су у вртић донете супериграчке које су правили пре десетак дана што је био повод за наставак разговора са децом о супермоћима које овим играчкама придају и страховима које уз помоћ њих на различите начине могу да одагнају. Визуелно су представљали паукове, мрак, бабароге, змије, крпеље, роботе, литицу, безобразне људе, крокодила, лава… Позицинирали су их на супериграчке на место које је за њих значајно (,,Лав је у стомаку јер га је Страхосаурус већ појео.”), давали су имена супериграчкама, а затим заједно у малим групама причали и записивали приче о овим супериграчкама које су баш они креирали 27.5.2019. у просторијама Високе школе. На овај начин учесници радионице су процес учења чинили видљивим кроз креирање за њих смислених инсталација, почевши од 3Д моделовања, преко бојења, цртања, затим причања и писања прича о својим супериграчкама. Деца су испричала причу за сваку супериграчку, укупно осам прича: Робот Роботко, Прождирач Страх Птичијед, Роботизатор 3 хиљаде, Роботица 3000, Геа, Трицераптос, Ласерски Меда, Страхосаурус. Тиме смо настојали да разноврсну документацију коју креирамо током процеса, као и продукте дечијег рада истински користимо у даљем раду.

Верујемо да ће партнерство Високе школе струковних студија за васпитаче и пословне информатичаре-Сирмијум и предшколске установе ,,Пчелица” наставити да се одвија у овом смеру повезивања практичара, студената и наставника кроз заједничко учешће у пракси! 🙂

 

 

 

Visits: 54