Посета покрајинског секретара проф. др Зорана Милошевића (05/11/2020)

Spread the love

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Зоран Милошевић посетио школу  

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Зоран Милошевић, посетио је данас нашу Школу. Непосредан повод за посету је завршетак радова на санацији крова зграде, за коју су, одлуком Покрајинске  владе и учешћем на конкурсу Покрајинског Секретаријата за високо образовање и научноистраживачку делатност, обезбеђена  финансијска средства у износу од 12 милиона динара. Тиме је решен вишегодишњи проблем у функционисању школе и побољшани услови за живот и рад студената и запослених.

У разговору са запосленима проф. др Зоран Милошевић је изјавио да ће се и у наредном периоду  радити на унапређењу  рада Школе, кроз финансирање пројеката којима Школа може конкурисати за средства која су намењена унапређењу квалитета образовног процеса у високим школама.  Секретар Милошевић је истакао да је на састанку са градоначелницом Сремске Митровице Светланом Миловановић нагласио да постоји висок степен сарадње и поверења између Школе и Секретаријата и за наредни период најавио могућност заједничких пројеката у којима ће бити укључена и локална самоуправа, а којима би се унапредили услови за рад Школе (као што су: поправка фасаде зграде, уређење дворишта, реконструкција фискултурне сале).   

Директорка, др Гордана Мијаиловић, је у име студената и колектива Школе захвалила на финансијској подршци Покрајинске владе и ресорног секретаријата на разумевању и решавању проблема крова, али и других питања, као што је дигитализација рада студентске службе. Нагласила је да Школа редовно учествује на конкурсима Покрајинског  секретаријата и да су ове године добијена средства која су усмерена на унапређење услова за рад Студентског парламента и Студентског позоришта као облика ваннаставних активности студената, као и на развојноистраживачку делатност Школе.

Састанку су присуствовали и учествовали у разговорима председник Савета школе др Дејан Савичевић,  секретар Милена Радосављевић, помоћник директора за наставу Јасмина Дамњановић и председник студентског парламента Немања Мркић.  

Захваљујемо покрајинском секретару, проф. др Зорану Милошевићу на посети и конструктивним разговорима, као и подршци коју Покрајински секретаријат за високо образовање и научноистраживачку делатност пружа нашој Школи и уопште високом струковном образовању.

Search