Посета покрајинског секретара проф. др Зорана Милошевића

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Зоран Милошевић, посетио је нашу школу 24. јуна. Непосредан повод за посету је додела финансијских средстава за реконструкцију крова зграде, а по одлуци Покрајинске владе и на основу учешћа Школе на конкурсу Покрајинског секретаријата за високо образовање и научноистраживачку делатност, у укупном износу од  12 милиона и петсто хиљада динара. Реконструкцијом крова решиће се вишегодишњи проблем  у раду Школе и побољшати услови за живот и рад студената и запослених.

На састанку покрајинског секретара са запосленима разговарало се о актуелностима у вези са уписом нове генерације студената, процесу дигитализације рада, као и о могућностима развоја Школе и даље подршке Покрајинског секретаријата путем финансирања. Један од посебно важних задатака јесте модернизација у чему се и огледа циљ посете, како је  истакао покрајински секретар проф. др Зоран Милошевић.

На дан посете покрајинског секретара, почео је и пријем докумената за упис нове генерације студената  за школску 2020/21 годину.  Висока школа струковних студија за васпитаче и пословне информатичаре – Сирмијум са седиштем у Сремској Митровици је једина високошколска установа на подручју Срема и образује два профила, струковне васпитаче и струковне пословне информатичаре на нивоу основних и мастер струковних студија. Приликом данашње посете покрајинског секретара, највише је било речи о улагањима у ову установу, нагласила је др Гордана Мијаиловић, директор школе у изјави за медије и навела да је ове године по основу учешћа на конкурсима Покрајинског секретаријата Школа добила додатна финансијска средстава у укупном износу од 1.750.000,00, која ће бити усмерена за набавку софтвера за унапређење рада студентске службе, реализацију  развојноистраживачког пројекта и рад Студентског позоришта.   Захваљујујемо покрајинском секретару проф. др Зорану Милошевићу на посети и конструктивним разговорима, као и подршци коју Покрајински секретаријат за високо образовање и научноистраживачку делатност пружа нашој Школи и уопште високом струковном образовању.