Први Конгрес струковних студија Србије, одржан од 15. до 18. новембра 2021. године на Златибору

Spread the love

Студенти наше Школе учествовали су на првом Конгресу струковних студија Србије, одржаном од 15. до 18. новембра 2021. године на Златибору у студентском одмаралишту Ратко Митровић. Први Конгрес Струковних студија окупио је поред студената и председнике академија и директоре високих школа, те је истом присуствовао и ВД директор наше Школе проф. др Дејан Савичевић.

Тема Конгреса је била ,,Значај дуалног образовања студентима струковних студија и статус студената струковних студија након завршетка студија”. Конгрес је подржан од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Привредне коморе Србије, Инжењерске коморе Србије и КАССС-а. Наши студенти су имали част да присуствују предавањима високих представника Министарства, комора, председника КАССС-а, као и истакнутих професора са академија и високих школа.

Председник СКАС-а Војислав Стојановић је искористио прилику да организује два округла стола, први који је окупио представнике КАССС-а и СКАС-а ,а други правнике академија и високих школа и представнике СКАС-а. Испред наше Школе на састанцима су учестововали ВД директор проф. др Дејан Савичевић и председник Студентског парламента Немања Мркић. Теме, обрађиване на поменутим састанцима, од значаја су за студентски стандард и студентско организовање.