Представа “Боинг боинг” пласирала се на Фестивал позоришта младих у Новом Пазару

Youth Theatre Festival (YTF) у Новом Пазару биће место где ће нова генерација глумаца имати прилику да покаже своје таленте и способности. На конкурс за ушечће на Фестивалу, пријавиле су се 24 драмске трупе из региона . Стручни жири, на челу са Браниславом Трифуновићем је одабрао 8 представа које ће се играти у Новом Пазару.

Поред представа из Београда, Прибоја, Пријепоља, Крагујеваца, и митровачки млади глумци ће 24. августа 2013. одиграти хит комедију „Боинг – Боинг“ урађену у продукцији Високе школе струковних студија за васпитаче и пословне информатичаре – Сирмијум из Сремске Митровице у режији Марка Вукићевића.

Организатор овог омладинског фестивала је Канцеларија за младе Нови Пазар, а пројекат финансира организација УНДП.

Сам Фестивал је део много ширег пројекта који уз финансијску помоћ УН-овог Фонда за људску сигурност на територији Југозападне Србије спроводи Програм за развој Уједињених Нација (УНДП).

Фестивал се одржава од 19. до 27. августа 2013. године у Новом Пазару.

Представу по тексту Марка Камелотија режирао је студент Марко Вукићевић који је и тумач главне мушке улоге. Асистент режије била је Милица Комазец, продуцент представе је проф. др Сладајана Миленковић директор Високе школе, а за светло и тон је био задужен Милош Јовичић.

У представи још играју: Бранислава Матић, Валентина Јуришић, Наташа Дмитровић и Милица Ханчовски, сви студенти Високе школе и као појачање Никола Станковић.

Студентско позориште постоји од пре две године и до сада су извели представу за децу „Црвенкапа и збуњени вук“ и више игроказа и драматизација намењених најмлађој публици у вртићима. Ово је прва вечерња представа, у чију постпродукцију је укључен и Театар Гартел из Сремске Митровице, драмски студио са традицијом.

Leave a Reply