Дечије радионице – Камп Кроса РТС-а – Свилајнац 2018.

Висока школа струковних студија за васпитаче и пословне информатичаре-Сирмијум је као партнер Кампа Кроса РТС-а креирала дечији програм. Предавач из области Методике ликовног васпитања Соња Алмажан као ментор и сарадник у настави, педагог Ивана Прлић као креатор и реализатор радионица су заједно са студентима биле укључене у осмишљавање радионица. Руководилац свих образовних радионица била је наша професорка Гордана Степић. На позив организатора студенткиње наше Школе, Марина Ракић и Марина Обрадовић, учествовале су на Кампу који је ове године одржан у Свилајнцу од 22.6. до 30.6.

Учесници Кампа била су и деца српског порекла која живе у дијаспори, а такмичила су на Кросу РТС-а – највећој атлетској манифестацији у Европи. Наши студенти су били водитељи ликовних радионица за децу кроз које су се деца на интерактиван и истраживачки начин бавила темама које се односе на српску културу, средњовековну црквену архитектуру и значај ових грађевина које припадају различитим стиловима (рашки, српско-византијски и моравски стил градње). Такoђе, будући васпитачи су били део организационог тима и чланови жирија такмичења за децу ,,Ја имам таленат”.

Заједно са другим учесницима Кампа обилазили су знаменитости Свилајнца и околине, Природњачки центар, Ресавску пећину, манастир Манасију, српску Свету Гору, школско имање Пољопривредно-ветеринарске школе са домом ученика „Свилајнац”, трчали крос на 1000 метара итд.

Овај догађај је значајно искуство за наше студенте, будуће васпитаче, али и за нас као институцију која се на непосредан, суштински начин труди да успостави партнерство на нивоу креирања дечијег програма.

Радозналост, пуно предивних утисака, отворених питања, заједничких доживљаја и важних сусрета мотивишу нас да наставимо да заједно са децом истражујемо и тако учимо о сопственој култури 🙂

Инспирисани и пуни предивних утисака, радујемо се наредном Кампу и наставку дружења! 🙂

Уколико желите да сазнате више о Кампу Кроса РТС-а, посетите сајт: http://krosrts.rs/

Оставите одговор