ШКОЛА У КРОСУ РТС-А 2017.

Студенткиње и наставници  наше Школе учествовали су у КАМПУ  РТС-А „ФУТОГ 2017″, који је организован за  учеснике  манифестације “ КРОС РТС-а у дијаспори“, а под покровитељством Министарства просвете.  Позив за учешће у овој манифестацији добили смо од г-дина Стевана Ковачевића, оснивача и главног организатора ове манифестације.  Аргументи зашто је изабрана наша школа су  чињеница да је Крос РТС-а основан и започео у Сремској Митровици, али и квалитет рада наше Школе.  Наш задатак био је да припремимо и реализујемо Креативне радионице за децу, чија је сврха да се деци из дијаспоре посредују специфичности, културне тековине, традиција Србије, као земље из које воде порекло и омогући да их доживе и изразе на креативан начин. 

Креативни тим за дечије радионице

Студенткиње Милица Стојановић, Наташа Марковић и Марина Ракић, под менторством наставника Гордане Мијаиловић, Соње Алмажан, Дејана Савичевића, Исидоре Кораћ и Иване Прлић, боравиле су у Кампу у периоду од 23.06. до 01.07. 2017.године и одржале креативне радионице за децу, учеснике Кампа.  Круна ових активности је завршна приредба коју су са децом припремиле и извеле наше студенткиње. Ангажовање наших студенткиња запажено је и похваљено од стране свих, како учесника тако и организатора ове манифестације, што је и потврда квалитета рада наше Школе.

Радионица у Футогу

Све активности су медијски праћене, тако да је учешће Школе у овој манифестацији била и лепа прилика за промоцију  Школе.