Традиција у образовању

Висока школа струковних студија за образовање васпитача у Сремској Митровици прославила је 50 година постојања и рада свечаном академијом одржаном у свечаној сали школе.

Од оснивања Учитељске школе 1962. године, Висока школа струковних студија за образовање васпитача прерасла је у Педагошку академију и тако ушла у сферу високог образовања. Даљим реформама прерасла је у вишу и касније у високу школу струковних студија.

Проф. др Слађана Миленковић, директор установ честитала је јубилеј свим садашњим и бившим студентима, запосленима и свим сарадницима. Истакла је да Висока школа прати потребе друштва образујући стручњаке на три смера за васпитаче и једном за пословне информатичаре.

Ми као колектив и даље ћемо настојати да студентима обезбедимо знање и услове школовања достојне савременог друштва, рекла је Миленковићева.

Најуспешнијим студентима основних и специјалистичких студија дипломе је уручио проф. др Горан Стојановић, заменик покрајинског секретара за науку и технолошки развој АП Војводине. Јубилеј су честитали и пожелели још много успешних деценија рада Милан Ковачевић председник Скупштине Града Сремска Митровица и Зоран Мишчевић помоћник председника Скуштине града Сремска Митровица.

Програм свечане академије припремили су студенти високе школе предвођени председником Студентског парламента Милошем Мркшићем а под менторством професора: др Слађане Миленковић, проф. Мирољуба Вујичића, др Мирољуба Ивановића, мр Бранимира Драгојевића, мр Дејана Савичевића, а у режији проф. Дарка Дражић. Поред рецитала и музичких тачака у извођењу студената, приказан је и филм о историјату Високе школе који су припремили Тахир Рамадани и Ненад Пајић.

Као гости свечаности наступили су Хор Музичког забавишта „Вивак“ при Музичкој школи „Петар Кранчевић“ под руководством некадашњих студената Тамаре Пајкановић и Биљане Митровић и Фолклорни ансамбл „Бранко Радичевић“ под управом Драгана Ђорђевића.

Техничку екипу су чинили: Тахир Рамадани, Срђан Спасојевић, Слободан Јокић, Никола Грујичић, Јовица Уметићи Игор Лукс. Организатори програма били су: Милена Радосављевић, Милка Цвјетковић, Бранка Глушчевић, Весна Вујичић, Јсамина Дамљановић и Мирјана Рипић.