ДАН ШКОЛЕ 28.05.2019.

Spread the love

ДАН ШКОЛЕ 28.05.2019.

Висока школа струковних студија за васпитаче и пословне информатичаре – Сирмијум, обележила је Дан школе, 28. маја 2019. године у свечаној сали школе, уз присуство представника градске управе, установа са којима школа сарађује, чланова управног одбора, запослених и студената, као и представника медија.

Чланови Студентског позоришта школе Милица Вукашин, Ивана Пајкановић и Душан Дроњак извели су представу ТВ емисија За и Против: Деца и дигиталне технологије. Студенти су се опробали у улози чувених педагошких класика, Марије Монтесори и Џона Лока, који су у овој ТВ емисији из угла своје филозофије образовања разматрали место дигиталних технологија у савременом контексту одрастања. Одговарали су на питања новинарке, износили своје ставове, као и аргументе за и против дигиталних технологија. Отворили су нека важна и данас актуелна педагошка питања попут образовања врлина, умерености, квалитета времена проведеног крај дигиталних технологија и улоге одраслих у овом процесу.

Захваљујемо се студентима и наставницима Исидори Кораћ и Ивани Прлић на ангажовању у припреми и извођењу представе.

Након овог дела програма, директорка школе Гордана Мијаиловић  уручила је дипломе основних и специјалистичких струковних студија за васпитаче и пословне информатичаре  и награду најбољем студенту школе.  Диплому Студент године и новчану награду примила је Катарина Релић, студент треће године студијског програма Струковни пословни информатичар, са оствареном просечном оценом 10,00 и максималних 60 ЕСПБ за школску 2017/18. годину.

Свима честитамо стечене дипломе и желимо срећу и успеха у даљем раду и професионалном развоју.