ВШССВПИ – Сирмијум

Змај Јовина 29, Сремска Митровица Тел: 022-621-864

UPIS 2024-25

ОБАВЕШТЕЊЕ СТУДЕНТИМА

УПИС СТУДЕНАТА У НАРЕДНУ ГОДИНУ СТУДИЈА ОБАВИЋЕ СЕ ОД 02.09.2024. ДО 10.10.2024. ГОДИНЕ, У СТУДЕНТСКОЈ СЛУЖБИ ШКОЛЕ, СВАКОГ РАДНОГ ДАНА У ВРЕМЕНУ ОД 10 – 12 САТИ.

ЗА УПИС ЈЕ ПОТРЕБНО:

  • ИНДЕКС
  • ПРИЈАВНИ ЛИСТ ШВ-20 (ДОБИЈА СЕ У СКРИПТАРНИЦИ)
  • ДОКАЗ О УПЛАТИ ЗА ТРОШКОВЕ УПИСА ОД 5.000,00 ДИНАРА НА ТЕКУЋИ РАЧУН ШКОЛЕ (ПЛАЋАЈУ СВИ СТУДЕНТИ)
  • СТУДЕНТИ КОЈИ У РОКУ ПРЕДВИЂЕНОМ ЗА ПОТВРЂИВАЊЕ УПИСА НЕ ПОТВРДЕ УПИС, СМАТРАЋЕ СЕ ДА СУ ОДУСТАЛИ И НЕЋЕ ИМАТИ ПРАВО НА РАНГИРАЊЕ.
  • СТУДЕНТИ КОЈИ СУ НА САМОФИНАНСИРАЊУ И НЕМАЈУ ПРАВО НА БУЏЕТ (студије на даљину, обнова године), ДОСТАВЉАЈУ И ДОКАЗ О УПЛАТИ ПРВЕ РАТЕ ШКОЛАРИНЕ. СТУДЕНТ МОЖЕ ШКОЛАРИНУ ДА ПЛАТИ ОДЈЕДНОМ У ЦЕЛОСТИ ПРИЛИКОМ УПИСА, ИЛИ У 4 РАТЕ (прва рата приликом уписа).
  • ПОСЛЕ ОБЈАВЉИВАЊА КОНАЧНЕ РАНГ ЛИСТЕ, ОБАВИЋЕ СЕ УПИСИВАЊЕ СТАТУСА У ИНДЕКС СТУДЕНТА (БУЏЕТ/САМОФИНАНСИРАЊЕ), О ЧЕМУ ЋЕ СТУДЕНТИ БИТИ ОБАВЕШТЕНИ.
  • СТУДЕНТИ КОЈИ БУДУ НА СМОФИНАНСИРАЊУ НАКОН РАНГИРАЊА, ПРИЛИКОМ УПИСИВАЊА СТАТУСА У ИНДЕКС ДОСТАВЉАЈУ И ДОКАЗ О УПЛАТИ ПРВЕ РАТЕ ШКОЛАРИНЕ.
  • НАКОН РАНГИРАЊА И УТВРЂИВАЊА ЕСПБ БОДОВА, СТУДЕНТИ КОЈИ СУ БИЛИ НА САМОФИНАНСИРАЊУ ПРЕДХОДНИХ ГОДИНА СТУДИЈА, ДУЖНИ СУ ДА ДОСТАВЕ ДОКАЗ О УПЛАТИ ЗА ПРЕНОС БОДОВА ЗА ИСПИТЕ КОЈЕ НИСУ ПОЛОЖИЛИ.

Напомена: СТУДЕНТИ КОЈИ НИСУ ИЗМИРИЛИ СВОЈА ДУГОВАЊА ПРЕМА ШКОЛИ (ШКОЛАРИНА, ПРЕНОС ЕСПБ) ИЗ ПРЕДХОДНЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ, ДУЖНИ СУ ДА ТО УРАДЕ ДО 30.09.2024. ГОДИНЕ.

ПРОДУЖЕНИ СТАТУС – АПСОЛВЕНТИ

Студенти који су одслушали све године студија, уредно оверили семестре и испунили критеријуме везане за освојене ЕСПБ бодове, а не дипломирају до 30. септембра последње одслушане школске године студија, уписују продужени статус.

Упис у продужену годину студија утврђује се на основу следећих критеријума:

– Студенти који су били на буџету Републике Србије морају остварити минимум 48 ЕСПБ бодова у току године да би остали у истом статусу. Уколико не остваре довољан број бодова уписују продужени статус као самофинансирајући студенти. Односи се само на студенте који су били у претходној школској години у статусу студената који су се финансирали из буџета Републике Србије.

Продужени статус као самофинасирајући студенти могу уписати студенти који остваре минимум 37 ЕСПБ бодова, у току године. Уколико не остваре довољан број бодова обнављају годину. Студенти који су били на самофинасирању последњу годину студија, не могу прећи у продужени статус буџетског студента без обзира на освојени број бодова.

У свакој наредној години продуженог статуса, студенти се воде као самофинансирајући студенти.

  • Цена уписапродуженог статуса износи 5.000,00 дин. + пренос бодова (по важећем ценовнику школе). Она се односи и на студенте који су на терету буџета Републике Србије и на самофинансирајуће студенте.
  • Студентима којима истекне статус студента, плаћају поновно стицање статуса студента (реактивирање)по цени од 5.000,00 дин. (по години паузирања) + пренос бодова за све неположене испите до тада.

        Студенти који обнављају годину, плаћају упис 5.000,00 динара + пренос бодова за све неположене испите до тада (по важећем ценовнику школе).

Образложење поновног стицања статуса студента

Студенти, којима је из одређених разлога престао статус студента у продуженој години, подношењем захтева за поново стицање статуса студента, могу поново стећи статус редовног студента уписом у продужену годину студија. Студент је у том случају обавезан да плати поновни упис у продужену годину 5.000,00 + пренос бодова за све неположене испите до тада.

Образложење обнове последње одслушане године и поновог стицања статуса студента

Студенти који после одслушане последње године студирања нису испунили услов за упис у продужену школску годину студија (остваривши минимум 37 ЕСПБ) и били неактивни у текућој школској години, су у обавези да, уз приложен захтев за поново стицање статуса студента, поред обнове последње године студија (пренос бодова за све неположене испите до тада), плате и 5.000,00 упис + 5.000,00 дин (поновно стицање статуса студента).

Студенти у продуженом статусу имају 5 испитних рокова у школској години, (јануарско-фебруарски, априлски, јунски, септембарски, октобарски).

Према Закону о високом образовању, студенти имају рок за завршетак студија у времену двоструком од предвиђеног времена трајања студија. Уколико не комплетирају студије по започетом наставном плану и програму по којем су почели студије у том року, студенти могу евентуално писати молбу за продужетак студирања по истом плану у трајању од два семестра, али само уколико им је до завршетка студија остало да положе испите у вредности 30 ЕСПБ или мање. У супротном, студије могу наставити искључиво пребацивањем на најновији наставни план и програм, при чему им се врши еквиваленција до тада положених испита.

Змај Јовина 29
Сремска Митровица

ПИБ: 100789948
Матични број: 08015813
Текући рачун: 840-1001666-93

Тел: 022/621-864
Факс: 022/621-864
sekretarijat@sm-vaspitac.edu.rs

СТУДЕНТСКА СЛУЖБА:

Корисни линкови

  • Струковни пословни информатичар
  • Васпитач деце предшколског узраста
  • Струковна медицинска сестра
  • Струковни мастер васпитач
  • Мастер струковни пословни информатичар
  • Распоред предавања
  • Наставно особље

Радно време

  • Библиотека: 07:00 – 15:00h
  • Скриптарница: 07:00 – 15:00h
  • Студентска служба: 07:00 – 15:00h
  • Секретаријат: 07:00 – 15:00h
  • Рачуноводство: 07:00 – 15:00h

©2024. ВШССВПИ – Сирмијум, Сремска Митровица